tiistai 17. heinäkuuta 2018

J-populaatio

Pesälle muutti viime viikolla J-populaatio, johon kuuluu 7 kissaa. Kissat tulivat Pesälle heikkokuntoisina ja uupuneita. Automatkalla Pesälle oksensivat/ulostivat suolinkaisia ja heisimadon jaokkeita. Parilla kissoista huomattiin selkeitä flunssaoireita ja valtaosalla silmäoireita, joten otimme kissoista hengitystieinfektion varalta näytteet. Eilen saimme tulokset: kissoilla on Chlamydia. Chlamydia on kissojen flunssa joka aiheuttaa silmäoireita ja flunssaa. Chlamydia on meidän kokemuksen mukaan yleisin flunssa, sillä valtaosa ottamistamme oireilevien kissojen näytteistä on todettu Chlamydiaksi. Calicia ja Mycoplasmaa on myös ollut mutta pienissä määrin.

Kisut sohvan alla ekana iltana

Chlamydia on siitä "hyvä" sairaus että se on bakteeri jota voi hoitaa antibiootein. Olemme saaneet kissat hyvin tervehtymään tuosta sairaudesta, joten näilläkin kissoilla toivottavasti on onni myötä. Madotukset aloitimme viime viikolla ja jatkoimme tällä viikolla. Eilen miltei kaikki kissat olivat selkeästi piristyneet ja tänään matojen lähdettyä liikkeelle täällä on uupuneita kissoja. Toki hellekin tekee osansa ja muutoin heikko yleiskunto.

Kissoilla on loputon nälkä. Märkäruokaa menee päivässä n 2-2,5kg ja raksuja yli puoli litraa.

J-populaation kissat ovat kesyjä, osa arempia ja osa täysin kesyjä. Tämä populaatio on yllättänyt meidät positiivisesti sisäsiisteydellään, eli vaikka kisut ovat asuneet vain ulkona alkuelämänsä, alkoivat ne käyttää vessoja heti ongelmitta. J-populaatio asuu nyt Pesän kesyttämössä, jossa niillä on kokonainen huone käytössään. Nyt hellesäällä selkeästi lempihommaa syömisen jälkeen on istua ikkunalaudalla ja hengittää avonaisesta ikkunasta ulkoilmaa. Muutoin kisut vain lepäävät. Energia ei vielä riitä leikkimiseen tai muutenkaan aktiiviseen kissanelämään.

Hellepäivän vietossa Pesällä

Torstaina populaation tytöt, Jippu ja Jasmin, menevät ultraan jossa katsotaan ovatko tytöt tiineinä. Mahat näyttävät pelottavan pyöreiltä mutta toivottavasti kyse on vain madoista. Loput kisut (Jekyl, Jami, Jimi, Jalo ja Joppe) ovat kolleja, jotka on tarkoitus kastroida ensi viikolla. Tytöt menevät myös heti ensi viikolla sterkkaan jos eivät ole tiineitä. Vielä on pitkä tie että nämä ovat adoptiokelpoisia terveytensä puolesta.

Jippu

Jaoimme viime viikon torstaina fb:ssä julkaisun jossa poseerasi tämän populaation Jippu-kissa heti tullessaan Pesälle. Julkaisun on nähnyt yli 57000 ihmistä, kiitos teidän jakojen! 💓 Saimme julkaisun kautta yli 10 uutta sijaiskotia. Monet Pesän pitkäaikaisasukit pääsevät sijaiskoteihin nyt lähiaikoina ja samalla vapautuu paikkoja Pesälle uusille avuntarvitsijoille. 

PS. Muistattehan että tänään 17.7 on Pesällä vierailuaika klo 17-19. Tervetuloa tutustumaan kissoihin! J-populaation huoneeseen ei vielä pääse vierailemaan koska kissat ovat karanteenissa. Huoneen oven ikkunasta saattaa kuitenkin nähdä näitä söpöläisiä. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti