maanantai 5. maaliskuuta 2018

Mustavalkoista arkea ja pupukuulumisia

Meille muutti reilu kuukausi takaperin nuo neljä tyttökania, joista kaksi totesimme pojiksi. Pojat jo kastroimme ja ne asuvat yhdessä sijaiskodissaan. Iloksemme tyttökanit eivät olleet tiineitä joten Tupuna ja Moona pääsevät myös pian aloittamaan kodinetsinnän. :) Moona ja Tupuna asuvat eri sijaiskodissa kuin pojat.


Ensipesän asukkaat, eli nuo mustavalkoiset uudet kissamme, ovat olleet päätyömme viime päivinä. Viime viikon loppupuolella saimme kotiutettua uusiin koteihinsa Kokon ja Vandan. Valto lähti sijaiskotiin. Pesällä asuu nyt Kotipesässä Mimosa, Vappu, Budi ja Wieno. Kesyttämössä asuvat Lyyli, Lynne, Lysti ja Lyyli. Tuon porukan viides kisu Lydia saikin jo oman hyvän kodin. Sijaiskodeissa asuvat tällä hetkellä  Mustikka, Vattu, Valentina, Valtteri, Laina, Mosku, Iita, Pikke, Valpuri, Tintti, Onni, Nikita, Valto, Kaisa ja Kielo.

Viikonlopun aikana annoimme Ensipesän mustavalkoisille ulkoloishäädöt. Samalla tarkastelimme lähemmin kissoja. Porukan vanhin ja raihnaisin kolli olikin oletettua huonommassa kunnossa ja kissa pääsi tänään kissojen taivaaseen pään alueen isojen kasvainten vuoksi. Ensipesässä asuu nyt 17 näitä populaation kissoja. Tänään olemme tarkastaneet sukupuolia ja valitettavasti tähän mennessä tarkastetuista 8 oli narttuja ja 3 kolleja. Toivomme että nartut eivät olisi tiineinä mutta se selviää kunhan kisut ultrataan.

Näistä uusista muutama kisu on jo alkanut toipua muuttostressistä ja nämä kisut ovatkin hakeneet silityksiä hoitajalta. Tuntuu mahtavalta kun ahdistuneista heikkokuntoisista kissoista alkaa löytyä normaaleja kissan käytöksiä, mm. itsensä pesemistä, silittelystä nauttimista, leluilla leikkimistä, ym. Olemme pyytäneet hoitajiltamme näille Ta-alkuisia nimiä ja lähipäivinä annamme kissoille omat nimet ja sitten pystymme paremmin erottelemaan kissat yksilöinä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti